Nieuws

Gazelle wint German Design Award voor Ami C8 HMS

11-12-2018

Gazelle wint German Design Award voor Ami C8 HMS   De Gazelle Ami C8 HMS e-bike heeft in Duitsland de German Design Award gewonnen. De Ami C8 HMS kreeg de award mede dankzij de lage instap, die op- en afstappen gemakkelijker maakt.   In de Gazelle Ami C8 HMS ‘komen comfort en veiligheid samen’, zegt de Dierense fietsfabrikant. Zo is de wielmaat..

Terughaalactie fietshelmen Lazer

06-11-2018

Recall Lazer helmen Fabrikant Lazer Sport roept vier typen fietshelmen terug. Uit tests is gebleken dat het kinbandje van de helm los kan komen. Het product voldoet daarmee niet aan de CE normering. De terughaalactie geldt voor de typen Blade, Magma, Elle en Jade die zijn verkocht sinds januari 2015. In onderstaande tabel vindt u de typen, met identificatiecodes en Europese ..

Cortina E-U1 ‘Beste Koop’ volgens Consumentenbond

18-04-2018

De Consumentenbond heeft de Cortina E-U1 (N7) uitgeroepen tot ‘Beste Koop’. Dat betekent dat de e-bike van Cortina volgens de consumentenorganisatie de beste prijs-kwaliteitverhouding heeft. Eerder ontving de Cortina E-U1 ook al het predicaat ‘Test- und Preis-Leistungs-Sieger’ van het Duitse Bike Bild.   Goede cijfers voor Cortina E-U1 De elektrische ondersteunin..

Gazelle CityGo3 Fiets van het Jaar 2018

06-03-2018

Verkiezing 2018 De Fiets van het Jaar verkiezing is in de afgelopen 30 jaar uitgegroeid tot een van de belangrijkste prijzen voor de fietsindustrie in Nederland. Inmiddels worden de Awards uitgereikt in 5 verschillende categorieën die model staan voor het brede en gevarieerde aanbod aan fietsen. Dit jaar zijn in totaal 46 inzendingen beoordeeld waarvan er 14 doorgingen naar de finale. D..

CORTINA E-U1: C’S A WINNER!

01-03-2018

De Cortina E-U1 fiets is in Duitsland gekozen als testwinnaar in de e-bike test 1/2018 van Bike Bild! Deze prijs heeft Cortina afgelopen week op de Fahradmesse (de Duitse fietsbeurs in Essen) met veel genoegen in ontvangst genomen. Bike Bild is met een oplage van 120.000 tijdschriften het grootste fietsmagazine voor consumenten in Duitsland en is onderdeel van Bild Zeitung, het grootste dagblad va..

Gazelle speurt naar oudste ex-medewerker

30-08-2017

Op zondag 10 september komen alle Gazelle-medewerkers bij elkaar in het Gazelle Innovation & Production Center in Dieren. Samen gaan zij om klokslag 14.35 uur op de foto voor het fabrieksgebouw. Het is op dat moment exact negentig jaar (1927) geleden dat dezelfde foto werd gemaakt met het personeelsbestand van toen. “Die foto heeft een markante plek in onze fabriek gekregen. Met de huidi..

Nominaties Fiets Innovatie Awards 2017 bekend

28-01-2017

Genomineerden Fiets Innovatie Award 2017 SRAM B.V: XXI en X01 Eagle, 12 speed mountainbike drive train De 12 speed mountainbike drive train is een voorblad met een speciaal tandprofiel zodat de ketting er niet af valt. Hierdoor is de hele drive train stiller, efficiënter en duurzamer. De cassette heeft een vertanding van 10 tot 50, waardoor je 500 procent range hebt. De achterderai..

Gazelle opent e-bike testcentrum in Noord-Brabant

28-01-2017

In Amersfoort is al enkele jaren het Gazelle Experience Center gevestigd. Gazelle wil met deze extra vestiging in Brabant consumenten meer spreiding bieden. Het verschil tussen het Experience Center en het testcentrum is dat in Amersfoort álle fietsen van Gazelle staan terwijl in Brabant alleen e-bikes getest kunnen worden. Samenwerken met tweewielerspecialisten “Consumenten tre..