Toerclub

Het ontstaan van de fietsclub Manders. In 1983 werd door een paar vrienden en klanten van fietsenspeciaalzaak Manders in Deurne het idee geboren om op gezette tijden gezamenlijk te gaan wielrennen. In eerste instantie werd er gestart met 4 personen, maar al snel breidde deze groep uit met nog meer enthousiastelingen. De zondagochtend werd gekozen als vaste fietstijd, en na een paar maanden kwam daar de woensdagavond ook bij. Na een paar jaar was er steeds meer animo om lid te worden van fietsclub Manders. Vooral omdat men zo fanatiek was en het er gezellig was. Om paal en perk te stellen aan het aantal belangstellende, werd er besloten dat alleen mensen met een Gazelle racefiets, gekocht bij de firma Manders, lid konden worden van de club. In de loop der jaren is het aantal deelnemers uitgegroeid tot 27 leden. Dit is het maximale aantal, omdat het fietsen met een nog grotere groep het risico tot ongelukken doet toenemen. In de afgelopen 21 jaar heeft de fietsclub altijd bestaan uit een gemeleerd gezelschap, van jong (18 jaar) tot oud (oudste lid is 55 jaar). Maar één ding bleef staan; alleen maar mannen bij de club. Alle tochten en activiteiten worden geörganiseerd op basis van vrijwilligheid. Bij deze club wordt er geen contributie gevraagd. De kledij wordt gesponsord door Manders.


BEZOEK DE WEBSITE VAN TOERCLUB MANDERS #


Sinds 2017 hebben wij ook iets te bieden voor de dames, namelijk de fietsclub Manders dames.
Fietsclub Manders dames is een fietsgroep speciaal opgericht door en voor vrouwen. Wekelijks wordt er afwisselend getraind en getoerd door het mooie Brabant en Limburg.
Naast sportief fietsen op een voor jou passend level staan gezelligheid en plezier voorop!
Net Begonnen of al wat langer op de racefiets?
Je snelheidsgrenzen verleggen of gewoon geen zin om alleen te fietsen?
Meld je aan voor een proefrit. Klik op onderstaande foto voor een link naar de facebookpagina, stuur een privé bericht dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op.