Nominaties Fiets Innovatie Awards 2017 bekend

Nominaties Fiets Innovatie Awards 2017 bekend

Genomineerden Fiets Innovatie Award 2017

  • SRAM B.V: XXI en X01 Eagle, 12 speed mountainbike drive train

SRAM-Eagle-12speedDe 12 speed mountainbike drive train is een voorblad met een speciaal tandprofiel zodat de ketting er niet af valt. Hierdoor is de hele drive train stiller, efficiënter en duurzamer. De cassette heeft een vertanding van 10 tot 50, waardoor je 500 procent range hebt. De achterderailleur is ontwikkeld om de cassette optimaal te volgen, mogelijk door 1 blad voor. Dit resulteert in snel en soepel schakelen.

  • Thule: Thule Easyfold XT (3bike) trekhaakdrager 

Door de innovatieve koppeling is de drager makkelijk op je trekhaak te monteren. De drager stabiliseert zichzelf. Met de optionele oprijgoot zijn de fietsen makkelijk op de drager te zetten. Door het kantelmechanisme is er ook met een volledig beladen fietsendrager nog steeds toegang tot de kofferbak.
De Thule EasyFold XT is beschikbaar in een versie voor 2 en 3 fietsen en geschikt voor allerlei soorten en maten fietsen. Door de grote laadcapaciteit, ruime afstand tussen de fietsen en ruimte voor langere wielbasissen is de drager geschikt voor het transport van grote en zware fietsen.

 
  • Gazelle: No 1

Gazelle No 1 in Gazelle fabriek 161064-35De No1 is een concept; een elektrische fiets voor de toekomst voor mensen die van exclusieve lifestyle producten houden. Snelheid, comfort en connectiviteit zijn geïntegreerd. Ontworpen met een unieke ontwerpfilosofie, met een hedendaags Giugiaro design. De vraag was niet om iets te ontwerpen wat al op de markt was, maar om een compleet nieuw onderscheidend product te ontwikkelen.
De No1 heeft een geïntegreerd intelligent elektronisch systeem dat de e-bike verbindt met een smartphone die op het stuur wordt bevestigd. Veel componenten zoals het frame, de wielen, en het zadel zijn van carbon.

Initiatief RAI Vereniging

De Fiets Innovatie Award heeft als doel om nieuwe producten en toepassingen op het gebied van fietsen extra onder de aandacht te brengen van het publiek en productvernieuwing te stimuleren. De verkiezing van deze Fiets Innovatie Awards is een initiatief van RAI Vereniging en wordt dit jaar voor de twaalfde keer georganiseerd.